ALENNUS VOIMASSA 11.3.2024 ASTI

Lundian Fredan myymälä on avoinna 5.4. klo 17 asti. Lauantaina 6.4. myymälämme on suljettu.

NYT LUNDIAN TUOTTEET NOPEALLA TOIMITUSAJALLA

Lundian Fredan myymälä on poikkeuksellisesti suljettuna la 20.4. Tervetuloa Lundian ja Finarten ystävämyynneille Hyvinkäälle! 

Hoito-ohjeet

Toivomme, että näiden hoito-ohjeiden avulla Lundia kalusteen elinkaari pitenee ja sen käyttöikä kasvaa. Elämä ei ole staattista. Siksi kestävin huonekalu on sellainen, joka muuntuu käyttötarpeen, tilan ja tyylin mukaan. Uutta ei tarvita, kun vanhaa voi uudistaa paitsi lisäosin niin myös maalaamalla, hiomalla ja sahaamalla.

Lundian asennusohjeet löydät täältä.

Lundia Classic -kalusteen hoito-ohje

Lundia Classicin raaka-aineena käytetään lajiteltua massiivista mäntyä, jossa ei ole selvästi havaittavia tai ulkonäköä haittaavia puun vikoja. Pieniä hiushalkeamia saattaa esiintyä. Tuotteessa saa olla luonnonpuulle ominaisia kiinteitä, sileäpintaisia oksakohtia. Puupinnan värisävy voi vaihdella ja muuttua johtuen raaka-aineen luonnollisista ominaisuuksista.

Auringonvalo voi aiheuttaa puun tummumista tai halkeilua. Myös kalusteen päälle sijoitetut tavarat voivat jättää pintaan jälkiä auringonvalosta. Valkolakatuille tuotteille on ominaista, että valkoinen lakkapigmentti reagoi auringonvalon vaikutuksesta pihkan kanssa, jolloin oksakohtiin saattaa ajan kuluessa muodostua eri sävy.

Emme suosittele Classic-sarjan käyttöä kosteissa tiloissa. Kosteus aiheuttaa puuosissa laajentumista ja jatkuva kosteuden vaihtelu voi aiheuttaa halkeilua. Käyttämämme puumateriaalin ominaisuuksiin kuuluu myös oksakohtien halkeaminen vuodenaikojen kosteusvaihteluiden vuoksi. Puupinnan päälle läikkyneet nesteet tulee poistaa heti, sillä ne voivat jättää jälkiä lakattuun pintaan tai aiheuttaa turpoamista. Puu on pehmeää materiaalia, joten muista olla varovainen, kun liikuttelet hyllyä tai siinä olevia tavaroita.

Classic-sarjassa käyttämämme puumateriaali on PEFC-sertifioiduista suomalaisista metsistä.

Puhtaanapito

Lakatut puupinnat pyyhitään kostealla liinalla ja kuivataan lopuksi. Tarvittaessa voi käyttää puupinnoille tarkoitettua puhdistusainetta. Emme suosittele hankaavia siivousvälineitä ja -aineita.

Jos haluat maalata Lundia Classic tuotteen, löydät ohjeen täältä.

Lundia Fuuga -kalusteen hoito-ohje

Lundia Fuuga -sarja on valmistettu MDF-levystä. Levy on homogeenisestä puukuidusta ja liimasta paineen, sekä lämmön avulla valmistettua tiivistä ja kovaa levyä.

Fuuga-sarjan kalusteita ei saa altistaa kelluvalle vedelle, emmekä suosittele niiden käyttöä kosteissa tiloissa. Maalipinta ei kestä jatkuvaa kosketusta kosteaan pintaan, esimerkiksi huokoiseen kukkarukkuun ilman suoja-alustaa.

Tuotteen materiaali reagoi auringon UV-säteilyyn pienin värimuutoksin. Värimuutos tapahtuu yleensä tasaisesti.

Kalusteita liikuteltaessa on oltava varovainen ja huolellinen. MDF-levyn maalattu pinta voi korkeasta laadustaan huolimatta kolhiintua. Kalustetta ei saa siirtää raahaamalla, vaan aina nostamalla.

Puhtaanapito

Pintojen tahriintuessa pyyhi lika pois kostealla liinalla kevyesti. Tarvittaessa käytä mietoa pesuainetta, pyyhi lopuksi pinta veteen kostutetulla liinalla ja kuivaa tämän jälkeen. Emme suosittele hankaavia siivousvälineitä ja -aineita.

Lundia Hetki -kalusteen hoito-ohje

Säännöllinen huolenpito Hetki-sohvalle takaa pitkän käyttöiän. Suosittelemme viikoittain imuroimaan sohvan tekstiilisuulakkeella tai vaihtoehtoisesti sohvan tyynyt voi myös harjata pehmeällä vaateharjalla. Sohvan kangaspinnan voi suojata jo ennen sen käyttöönottoa. Näin mahdolliset tahrat on helpompi puhdistaa kankaan pinnasta eivätkä ne pääse imeytymään kankaan läpi.

Viikkosiivouksen yhteydessä sohvan pöyhintä ja tuuletus on hyvä tapa raikastaa sohvaa.

Suosittelemme sohvan jalka- sekä selkäosan ruuvien kiristämistä tasaisin väliajoin.

Puhtaanapito

Tahran ilmaannuttua sen puhdistaminen mahdollisimman nopeasti on erittäin tärkeää. Pienet tahrat voi puhdistaa paikallisesti tekstiilinpuhdistusaineella.