1.Valitse sopiva sijainti piilotyöpisteelle

Piilotyöpiste erottaa työ- ja vapaa-ajan

Kotona työskentely voi olla sekä mukavaa että haastavaa. Joillekin ihmisille on avainasemassa se, että työpiste on piilotettu muusta kodin tilasta. Näin saat erotettua työ- ja vapaa-ajan toisistaan vaivattomasti. Annamme vinkkejä, miten voit luoda piilotetun työpisteen kotiisi, joka on käytännöllinen ja inspiroi työntekoon. 

Jotta saavutat parhaan mahdollisen etätyöympäristön, on tärkeää valita työpisteelle sopiva sijanti kodissa. Etsi kodistasi alue, jossa voit työskennellä keskeytyksettä ja joka tarjoaa tarvittavan yksityisyyden.

Hyviä vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi käyttämätön nurkkaus makuuhuoneessa, varasto tai vaatehuone. Tärkeää on, että valittu tila on riittävän tilava piilotyöpisteelle ja että voit varata sen työskentelylle ilman, että se häiritsee kodin muuta toimintaa. Piilotyöpisteen voi myös rakentaa keskeiselle sijainnille, jos työpisteen luo esimerkiksi kirjahyllyn tai vitriinin yhteyteen

Kaipaatko suunnitteluapua unelmiesi työpisteen suunnittelussa?

Lundian suunnittelupalvelu auttaa löytämään juuri oikeat ratkaisut omiin tarpeisiin. Sisustusammattilaisemme auttavat mielellään ratkaisemaan tilan kuin tilan sisustuspulmat hyödyntäen monipuolista tuotevalikoimaa tai ideoivat vanhan Lundia-hyllyn päivittämistä uusilla osilla. Ammattilaisemme auttavat suunnittelussa tilaan kuin tilaan, oli kyseessä sitten ahdas eteistila, lastenhuone tai suurempi yrityksen toimistotila. 

 

Haluatko sinäkin työpisteen päivän päätteksi piiloon pois silmien edestä?

Lundian laskuovi on mitä mainioin ratkaisu kotityöpisteelle, sillä työpisteen saa esille aina tarvittaessa.

2. Luo visuaalinen erottelu

On tärkeää luoda visuaalinen erottelu piilotetun työpisteen ja muun kodin välille. Voit hyödyntää erilaisia ratkaisuja riippuen kodin tilasta ja työpisteesi sijainnista. Esimerkiksi hylly, verho tai tilanjakaja voivat toimia esteenä, joka erottaa työtilan muusta huoneesta. Näin voit helpommin keskittyä työhön ja erottamaa työelämän kodin rentoutumisalueista.

Kun tilaa on rajallisesti, valitse huonekalu, joka palvelee useita eri tarkoituksia. Voit rakentaa hylly- tai senkkikokonaisuuden, joka toimii sekä säilytystilana että piilotyöpisteenä. Erityisesti pienissä asunnoissa monikäyttöisten kalusteiden arvo korostuu niiden säästäessä arvokkaita neliöitä.

 

Laskuovi

Alareunastaan saranoitu ja teleskooppivaimennettu, alaspäin avautuva laskuovi on täydellinen ratkaisu piilotyöpisteen rakentamiseen. Ovi sisältää säädettävät saranat ja vaimennusmekanismit. Laskuoven taakse ei voi sijoittaa hyllytasoja. Hyllytaso sijoitetaan laskuoven ala- ja yläreunaan. Ovi soveltuu parhaiten läppärityöskentelyyn, sillä se kestää max 7 kiloa tasaista kuormaa. Kun työpistettä ei tarvita, sen voi nostaa ylös ja saada työasiat pois silmien edestä.

 

Nosto-ovi

Nosto-ovi yksittäin kätkee oivan säilytystilan papereille ja muille tavaroille, joita ei halua näkyville. Se on yläreunastaan saranoitu ja ylöspäin avautuva. Ovi sisältää säädettävät saranamekanismit, joiden avautumiskulma on valittavissa 75 astetta tai 90 astetta. Nosto-oven korkeus on 30 cm.

Jos yhdistää sekä lasku- että nosto-oven, niiden taakse mahtuu erinomaisesti tietokoneen näyttö. Näppäimistön saa myös nostettu kaapin sisälle päivän päätteeksi, kun työt ovat loppuneet, yhteiskorkeus ovilla on 70 cm.

 

Ovet ja liukulaatikot

Hyödyntämällä eri kokoisia ovia ja liukulaatikoita erotat työpisteen muusta tilasta. Näiden taakse voit kätkeä kaikki työhön liittyvät tavarat ja tärkeät paperit. Kokonaisuus on hyvä suunnittella omien käyttötarpeiden mukaan ja sijoittella lisäosat itselle sopivimmalle paikalle kalusteessa, jotta tärkeimmät tavarat ovat käden ulottuvilla. 

3. Säilytysratkaisut ovat oleellinen osa piilotyöpistettä

Piilotetussa työpisteessä säilytystilaratkaisujen miettiminen on erityisen tärkeää. Valitse hyllyjä, laatikoita tai muita säilytysratkaisuja, jotka auttavat sinua pitämään työpisteesi siistinä ja järjestettynä. Näin voit säilyttää tarvittavat työvälineet ja asiakirjat helposti saatavilla, samalla kun pidät työtilan visuaalisesti houkuttelevana ja siistinä.

 

System säilytyslaatikot

Lundia System-säilytyslaatikot sopivat täydellisesti paitsi toisiinsa, niin myös Lundia Classic-hyllyyn. Laatikoita on saatavilla harmaana, mintunvihreänä tai syvänsinisenä. Laatikot on suunniteltu niin että niitä on helppo pinota päällekkäin. Laatikoihin voit laittaa säilytykseen työtarvikkeita, kuten kyniä, papereita ja muita toimistotarvikkeita.

 

Kirjatuet

Kirjatuki tuo työpisteeseen järjestystä sekä kauniin muotoilunsa ansioista se toimii myös sisustuselementtinä⁠⁠. Lundian valikoimasta löytyy kolme eri väriä ja muotoa, ja tuki on helppo kiinnittää pujottamalla Classic hyllytason reunaan. 

Kirjatukia on saatavilla muodoissa: pyöreä, neliö ja kolmio. Sävyjä on musta sekä valkoinen. Lundian kirjatuet tehdään Lahdessa. 

 

4. Piilotyöpisteen tunnelman luominen

Inspiroivat yksityiskohdat

Piilotetun työpisteen ei tarvitse olla tylsä tai ankea. Päinvastoin, asettele työpisteellesi inspiroivia sisustuselementtejä tai esineita, jotka edistävät työmotivaatiota ja luovuutta. Lisää esimerkiksi huonekasveja, tauluja tai muita sisustus-esineitä, jotka tuovat sinulle hymyn huulille ja luovat miellyttävän työympäristön.

Jos silmääsi miellyttää mahdollisimman siisti ja pelkistetty työpiste, suosittelemme erikokoisia laatikoita ja jakolevyjä rytmittämään työpistettä. Laatikoihin voi asettaa laatikkoon tarkoitetut jakolevyt, joilla laatikon sisällön saa järjestettyä haluamallaan tavalla. Voit valita myös painamalla avattavia ovia ja laatikoita, näin yleisilme pysyy mahdollisimman simppelinä.

Hyödynnä visuaalisia elementtejä, kuten taideteoksia tai verhoja, jotka sopivat huoneen sisustukseen ja samalla vetävät huomion pois työpisteestäsi. 

 

Valaistus

Olennainen osa viihtyisää työympäristöä on hyvä valaistus. Varmista, että työpisteelläsi on riittävästi luonnonvaloa, jos mahdollista. Tarvittaessa lisää tyylikkäitä valaistusratkaisuja, kuten kaunis pöytä- tai spottivalaisin.