Työhuoneen muutos

Haastattelimme muotoilija Reeta Lainetta työhuoneen muutoksesta ja tässä artikkelissa on koottuna Reetan ajatuksia. Lundia oli Reetalle luonteva valinta, sillä Lundia on kulkenut jo pitkään hänen mukanaan. 

 

Muotoilija Reeta Laine

Olen Reeta, ammatiltani muotoilija. Asun ja työskentelen Tampereella, jonne muutin takaisin kaksi vuotta sitten työskenneltyäni viisi vuotta Kööpenhaminassa, Tanskassa.

 

Tavalliseen työpäivääni kuuluu työskentely työhuoneella, johon kuljen yhdessä koirani Pennin kanssa. Iltapuhteena käyn vielä puusepänopinnoissa. Puutyöt on paitsi rentouttavaa tekemistä, myös hyödyllistä taitoa ammatillisesti. 

 

Reeta Laine, muotoilja

@reetalaine

Lundia Tuike kattospotti punaruskeaLundia Tuike kattospotti punaruskea
Lundia Liekki seinävalaisin ultramariiniLundia Liekki seinävalaisin ultramariini

Reetan työhuoneella

Olen aikaisemmissa töissäni työskennellyt jaetuilla työhuoneilla ja niissä parasta on yhteisöllisyys, yhteiset lounaat ja vertaistuki. Halusin jatkaa tällä tiellä myös kun muutin Tampereelle ja saimmekin super ihanan porukan kasaan.

Työhuoneellamme työskentelee lisäkseni kolme muuta luovan alan tekijää: Riikka Peltola, Annukka Malin ja Jaana Etula. Teemme kaikki vähän eri juttuja, mutta olemme pyrkineet suunnittelemaan tilan niin, että se sopii kaikille.

 

Työhuoneemme koostuu kahdesta huoneesta, joista ensimmäisessä on suuri pöytä, joka on meidän kaikkien käytössä tarpeen mukaan. Takahuoneen olemme jakaneet niin, että kaikilla halukkailla on vielä oma pieni työpiste. Suuren pöydän äärellä on jo pidetty kokouksia ja workshoppeja sekä tietysti työhuoneen pikkujoulut. Meille on toiminut hyvin, että työhuoneella on sekä visuaalisesti mielenkiintoinen tila johon tuoda asiakkaita, että arkikäytössä olevat työpisteet. 

 

Lundia kulkenut mukana Suomesta Tanskaan ja takaisin

Sekä minulla että Riikalla oli jo ennestään Lundiaa, jota halusimme hyödyntää. Olen itse vanha lundialainen, työskentelin Lundian myymälässä opintojeni ohessa. Omat Lundian kalusteeni ovat matkanneet kanssani Suomesta Tanskaan ja takaisin ja olen todennut ne toimiviksi myös työhuoneella.

 

Suurin osa tämän työhuoneen Lundian kalusteista onkin meiltä jo valmiiksi löytyneitä. Lundian käyttämisessä on se etu, että pystyimme yhdistämään meiltä molemmilta jo löytyvät osat, jolloin saimme yhtenäisen, suuren kokonaisuuden.

"Käytännöllinen, visuaalisesti meitä miellyttävä ja vastuullinen ratkaisu."

Reeta Laine

Lundia Liekki seinävalaisin ultramariiniLundia Liekki seinävalaisin ultramariini

Kalusteiden suunnittelu

Lundialla on erittäin toimiva suunnitteluapu, josta saimme hyviä ideoita kokonaisuuksien suunnitteluun. Saimme Lundialta myös mallilaatikon, jonka avulla päädyimmekin aaltolasitäyteoviin.

Riikan titteli on “fiber artist” ja hänellä on suuri määrä lankakeriä mitä upeimmissa väreissä. Langat olivat menossa ovien taakse piiloon, kunnes keksimme lasiovet. Näin langat eivät pölyty avohyllyillä, mutta ovat silti visuaalinen elementti huoneessa. 

Lundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävyLundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävy

Sisustustrendit vuonna 2024 ammattilaisen näkökulmasta

 

Toivon ja uskon, että tietty käsinkosketeltavuus (englanniksi tactile) jatkaa trendinä. Se tarkoittaa, että maailmassa, missä monet asiat ovat digitaalisia ja teollisia, hakeudumme yksilöllisten ja käsintehdyn äärelle. Sellaisten esineiden, joihin meille tulee tunneside.

Lundia Liekki seinävalaisin pistaasiLundia Liekki seinävalaisin pistaasi

Lundian projektimyynti apuna suunnittelussa

Lundian yritys- ja projektimyynti toimittaa kalusteet ja valaisimet yrityksille sekä kaikentyyppisiin projektisisustamisen kohteisiin. Palvelemme nopeasti, ammattitaitoisesti ja henkilökohtaisesti aina konsultoinnista toimituksiin.

Sisustusammattilaisemme auttavat suunnittelussa tilaan kuin tilaan, oli kyseessä sitten hotellien, ravintoloiden ja toimistojen sisustus, julkitilat tai yksityiskohteet. Konsultoimme yrityksiä, arkkitehtejä ja suunnittelijoita kalustevalinnoissa ja valaistussuunnittelussa. Toimimme myös mieluusti apuna projektinhallinnassa.

Lundian projektimyynnin kautta on mahdollista tilata myös uniikkeja ratkaisuja erikoiserien ja -tuotteiden muodossa. Autamme mielellämme ideoimaan juuri asiakkaan tarpeen mukaisesti räätälöidyn tuotteen. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, ja autamme löytämään juuri oikean ratkaisun projektiisi.

 

Ota yhteyttä

projektimyynti@lundia.fi

+358 40 761 6789