1. Vintage Lundia Classic avohyllyt Minni Juuramon kotona

Monipuolinen Lundia Classic

Kestävin huonekalu on sellainen, joka muuntuu käyttötarpeen, tilan ja tyylin mukaan. Uutta ei tarvita, kun jo olemassaolevan voi purkaa ja koota yhä uudestaan – uuteen tilaan, uuteen tilanteeseen ja uuteen käyttötarkoitukseen. Harald  Lundqvist loi Lundia Classicin 1940-luvulla sillä ajatuksella, että yksi hyllykkö riittää.

Kirjahyllystä syntyy työpiste, avohyllystä kasvaa vitriini. Vanhaa hyllyä voi uudistaa paitsi lisäosin niin myös maalaamalla, hiomalla ja sahaamalla. Mikä parasta Lundian vanhat ja uudet osat ovat keskenään yhteensopivia, joten saat vanhemmastakin Lundiasta uudenveroisen lisäämällä esimerkiksi ovia ja laatikoita eri sävyissä. 

Minni kaipasi kotiinsa enemmän säilytystilaa olohuoneeseen sekä keittiöön - täydellinen ratkaisu löytyi vanhoista Lundia hyllyistä

Kaipaatko suunnitteluapua uuden ja vanhan Lundian yhdistämisessä?

Lundian suunnittelupalvelu auttaa löytämään juuri oikeat ratkaisut omiin tarpeisiin. Sisustusammattilaisemme auttavat mielellään ratkaisemaan tilan kuin tilan sisustuspulmat sekä ideoimaan vanhan Lundia-hyllyn päivittämistä uusilla osilla.

Ammattilaisemme antavat sopivat vinkit uuden ja vanhan Lundian yhdistämiseen, jotta löydät juuri sopivan ratkaisun omiin tarpeisiisi. 

 

Lundia Tuike kattospotti punaruskeaLundia Tuike kattospotti punaruskea

Ikuinenkin esine voi mennä rikki. Me takaamme, että kaikkiin Lundia Classiceihin on aina saatavilla varaosia. Nyt ja ylihuomenna.

Hylly, joka vain kaunistuu patinoituen käytössä, on myös aina myytävissä eteenpäin – jos siitä pystyy luopumaan.

Lundia Liekki seinävalaisin ultramariiniLundia Liekki seinävalaisin ultramariini

2. Minnin kotona

Vintage Classic avohylly sopii täydellisesti @minnijuuramo olohuoneeseen tuomaan lisää säilytystilaa LP-levyille ja kirjoille. Hylly heijastelee suomalaisen männyn lämpöä ja patinoitu puu kaunistaa kalustetta vain entisestään. Lundia Classic hyllyt eivät ole vain kestäviä, mutta ennen kaikkea ne ovat monipuolisia säilytysratkaisuja. Hylly tuo paitsi lisätilaa, mutta tuo myös puun patinan ja kauniin muotoilun myötä tilaan tunnelmaa ja persoonallisuutta. 

 

Classic avohylly LP-levyhyllynä

Lundia Classic avohylly sopii erinomaisesti muun muassa LP-levyjen säilytykseen. Avohylly on helppo koota ja sitä voi vaivatta muokata leveämmäksi eri elämäntilanteissa. Ostamalla uuden tikkaan ja hyllytasot, saat huonekalusta leveämmän ja juuri omiin tarpeisiin sopivan. Avohyllyyn voi kätevästi myös lisää jälkikäteen ovet tai laatikoita, jos haluaa kalusteesta umpinaisen. Lundia Classic tehdään hitaasti kasvaneesta männystä ja melkein kaikki osat tehdään Suomessa.

 

Tiesitkö, että hyllylevyjen metallipäätyjen väristä voi päätellä Lundia hyllyn valmistusajankohdan?

Minnin vaaleanvihreäpäätyiset hyllyt ovat 70-luvulta. Taas ruskeansävyisiä metallipäätyjä on käytetty muun muassa 80-luvulla sekä nykyisissä ruskealakatuissa hyllytasoissa. 

Lundia Liekki seinävalaisin ultramariiniLundia Liekki seinävalaisin ultramariini

Classic avohylly keittiössä

Matala avohylly tuo kätevästi lisää säilytystilaa keittiöön. Avohyllylle voi asettaa kauneimmat esineet ja astiat keittiössä sekä keittiön välineet, joita tarvitsee päivittäin, jolloin ne ovat helposti saatavilla. Matala ja avoin hylly tuo myös keittiöön keveyttä ja avaruutta. Matala hylly on myös helppo sijoittaa keittiöön, Minnin kotona se sopii täydellisesti mitoiltaan juuri ikkunan alapuolelle. 

 

Lundia Classic tehdään Suomessa suomalaisesta, vapaasti kasvaneesta männystä. Yritykseä vastustamme kertakäyttökulttuuria. Siksi me takaamme, että Lundia Classic – malliston tuotteet sopivat yhteen nyt ja tulevaisuudessa. Minnin keittiössä olevasta avohyllystä saa kätevästi muokattua vaikka suloisen vitriinin lisäämällä lasiovet, tai tehtyä laatikoston eteiseen lisäämällä liukulaatikoita. 

 

Minni käsitteli sekä keittiön että olohuoneen Vintage hyllyt ennen käyttöönottoa Arkivé Atelier merkin puunhoitoöljyllä

Tutustu Lundian Outlet-valikoimaan

Lundian outlet-valikoima sisältää design-löytöjä alehinnoin. Kategoriassa on niin yksittäisiä osia kuin kokonaisuuksia. Osa osista on poistuvaa valikoimaa ja osassa tuotteista on kauneusvirheitä, jotka eivät vaikuta tuotteen kestävyyteen.

Lundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävyLundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävy

3. Miten tuunata vanha Lundia uudenveroiseksi?

Lundia Classic on tehty suomalaisesta massiivimännystä ja puunpinta elää vuosien saatossa, joten tummuminen kuuluu asiaan. Patinoitunut Vintage Lundia on ihastuttava sellaisenaan, mutta jos kaipaat kalusteelle uutta ilmettä niin maalaus tai kuultolakkaus ovat loistavia vaihtoehtoja, joiden avulla saat täysin uuden kalusteen!

 

Classic hyllyn kuultolakkaus

1. Suihkuta pinnoille Tikkurilan Kalustepesua, hankaa se pinnoille karhunkielellä ja pyyhi poisvedellä kostutetulla siivousliinalla. Anna pintojen kuivua.

2. Hio pinnat ja poista hiontapöly vedelläkostutetulla siivousliinalla. Anna kuivua. Hiontapaperin karkeuden tulisi olla 120–150.

3. Lakkaa 2–3 kertaa kirkkaalla tai sävytetyllä Kiva-kalustelakalla kiiltäväksi, puolihimmeäksi tai himmeäksi. Jos käytät sävytettyä lakkaa, ohenna sitä vedellä 20–30%, näin väristä tulee tasaisempi.

 

Huomioithan väriä valittaessa, että puun oma väri kuultaa käsittelyn alta ja vaikuttaa lopputuloksen väriin.

Lundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävyLundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävy

Classic hyllyn maalaus

1. Suihkuta pinnoille Tikkurilan Kalustepesua, hankaa se pinnoille karhunkielellä ja pyyhi pois vedellä kostutetulla siivousliinalla. Anna pintojen kuivua.

2. Hio pinnat ja poista hiontapöly vedelläkostutetulla siivousliinalla. Anna kuivua. Hiontapaperin karkeuden tulisi olla 120–150.

3. Kittaa kolot Helmi-kalustekitillä ja anna kuivua.

4. Hio kitatut kohdat ja poista hiontapölysiivousliinalla.

5. Pohjamaalaa kertaalleen Otex Akva -pohja-maalilla tai kellastuneet ja tummentuneet pinnat 1–2 kertaa Multistop eristyspohjamaalilla.

6. Pintamaalaa kahteen kertaan Helmi-kaluste-maalilla (himmeä, puolihimmeä tai kiiltävä). 

 

Lundia Liekki seinävalaisin pistaasiLundia Liekki seinävalaisin pistaasi

 4. Lundialle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Lundialle myönnettiin marraskuussa vuonna 2022 Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Me Lundialla uskomme kestävään kehitykseen, eettiseen liiketoimintaan ja suomalaiseen puuhun. Kestävämpi maailma vaatii töitä ja sitoudumme tekemään toiminnallamme jatkuvasti parempia ratkaisuja ja tuottamaan työtä Suomeen. Lundialle eettisyys ja ympäristön huomioiminen ovat itsestäänselvyyksiä, jotka kulkevat mukana koko ketjun metsästä kotiisi asti. 

 

Lupauksemme

Panostamme tulevaisuudessa erityisesti kierrätykseen ja testaamme jatkuvasti parempia sekä kestävämpiä materiaaleja pakkauksissamme. Lupaamme, että jatkossakin tuotteemme valmistus on kotimaista, toimitusketjumme ovat lyhyitä ja läpinäkyviä. 

 

Vakaumuksemme

Meidän vakaumuksemme on, että osta vain yksi. Voit aina käyttää vanhoja ja uusia osia yhdessä sekä päivittää kalustetta miltein loputtomiin. Kalusteemme kestävät todistetusti isoisältä pojalle. 

Lundia Halo Large kattovalaisin valkoinenLundia Halo Large kattovalaisin valkoinen

5. Mistä löytää käytettyä Lundiaa?

Vanha Lundia ja sen patinoitunut pinta on kaunis ja ajaton vaihtoehto moneen eri kodin säilytystarpeeseen ja tilaan. Hitaasti kasvanut suomalainen mänty on arvokasta, mutta lujasyistä ja kestävää. Lundia Classic on alusta alkaen suunniteltu ja tehty palvelemaan ihmistä läpi elämän, tilasta ja elämäntilanteesta toiseen. Lundiaa löytyy kattavasti käytettynä useilta eri alustoilta sekä vanhaa Lundiaa että uudempia Lundia kokonaisuuksia ja osia. 

 

Pohditko onko kalusteesi aitoa Lundiaa? 

Lundiasta on vuosien varrella valmistettu myös paljon kopioita, jotka eroavat tavalla tai toisella aidosta Lundia Classic hyllystä. Jos olet hankkinut käytetyn Lundia hyllyn ja et ole varma onko se aitoa Lundiaa, autamme erittäin mielellämme. Laita meille sähköposti verkkokauppa@lundia.fi.

 

Kierrätyskeskukset

Kierrätyskeskuksissa on laaja valikoima käytettyjä Lundia-osia myynnissä sekä myymälöissä että Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa. Erityisesti Lundia-osia löytyy Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta sekä Espoon Nihtisillan. Haluamme myös vinkata, että Kierrätyskeskuksissa on paljon vanhoja lisätarvikkeita kuten vanhoja nastoja ja saranoita usein myynnissä. 

Lundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävyLundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävy

Lundian Facebook-ryhmä - Tuunaa, osta ja myy

Toinen oiva paikka, josta löydät käytettyä Lundiaa on Lundialaisten ylläpitämä Facebook-ryhmä Tuunaa, osta ja myy. Sieltä löydät vinkkejä Lundian tuunaamiseen, muokkaamiseen ja maalaamiseen. Se toimii myös Lundia-osien osto-ja myyntipaikkana.

Facebook-ryhmässä on runsaasti eri osia ja kokonaisuuksia myytävänä, ja voit myös kätevästi tehdä ilmoituksen ryhmään, jos etsit jotain tiettyä kalustetta. 

Lundia Loiste kattovalaisin valkoinenLundia Loiste kattovalaisin valkoinen

Tori.fi

Kolmas oiva paikka löytää käytettyä Lundiaa on Tori.fi,joka on internetissä toimiva osto- ja myyntikauppapaikka. Se julkaisee kuluttajien luokiteltuja ilmoituksia maksutta.

Löydät Torista monipuolisesti käytettyä Lundiaa pienosista lähtien upeisiin Vintage Classic laatikostoihin. Torissa on paljon Vintage Lundiaa, mutta myös uudempia Lundia kalusteita. Tämä on myös oiva paikka etsiä vanhoja osia, joita ei ole enää Lundian tuotannossa kuten liukuovet tai 50 cm ja 60 cm syvät Lundia-osat.