Meille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

 Olemme läpäisseet hyväksytysti Ekokompassin auditoinnin ja sitoutuneet noudattamaan Ekokompassin kymmentä kriteeriä.⁠

 

Me Lundialla uskomme kestävään kehitykseen, eettiseen liiketoimintaan ja suomalaiseen puuhun.

 Kestävämpi maailma vaatii töitä ja sitoudumme tekemään toiminnallamme jatkuvasti parempia ratkaisuja ja tuottamaan työtä Suomeen. Lundialle eettisyys ja ympäristön huomioiminen ovat itsestäänselvyyksiä, jotka kulkevat mukana koko ketjun metsästä kotiisi asti. 

Harald  Lundqvist loi Lundia Classicin sillä ajatuksella, että yksi hyllykkö riittää. Uutta ei tarvita, kun jo  olemassa olevan voi purkaa ja koota yhä uudestaan – uuteen tilaan, uuteen tilanteeseen ja uuteen  käyttötarkoitukseen.

Elämä ei ole staattista. Siksi kestävin huonekalu on sellainen, joka muuntuu käyttötarpeen, tilan ja  tyylin mukaan. Kirjahyllystä syntyy työpiste, avohyllystä kasvaa vitriini. Uutta ei tarvita, kun vanhaa  voi uudistaa paitsi lisäosin niin myös maalaamalla, hiomalla ja sahaamalla.

 

Se, mitä nykyään kutsutaan vastuullisuudeksi, on osa Lundian dna:ta. On aina ollut. ⁠

Lupauksemme

Panostamme tulevaisuudessa erityisesti kierrätykseen ja testaamme jatkuvasti parempia sekä kestävämpiä materiaaleja pakkauksissamme. Lupaamme, että jatkossakin tuotteemme valmistus on kotimaista, toimitusketjumme ovat lyhyitä ja läpinäkyviä. 

 

Vakaumuksemme

Meidän vakaumuksemme on, että osta vain yksi. Voit aina käyttää vanhoja ja uusia osia yhdessä sekä päivittää kalustetta miltein loputtomiin. Kalusteemme kestävät todistetusti isoisältä pojalle. 

Sertifioidut materiaalit

Lundian tuotteita on valmistettu yli 70 vuoden ajan. Olemme aina tehneet tuotteet kotimaisesta männystä ja tämä ei tule muuttumaan tulevaisuudessakaan. Panostamme jatkuvasti luotettavasti sertifioituihin materiaaleihin.

 

 Vaadi läpinäkyvyyttä 

Me tiedämme mistä jokainen osamme, jokainen raaka-aineemme tulee. Tiedämme myös, kuka  tuotteen on tehnyt ja missä. Kaikki käyttämämme puu on sertifioitua. Pyrimme läpinäkyvyyteen myös organisaatiossamme ja yrityskulttuurissamme.

Panosta aitoon puuhun 

Puu on uusiutuva, hiiltä sitova luonnonmateriaali. Me tiedämme mistä metsästä käyttämämme  puu tulee, jokainen on sertifioitua ja alkuperältään täysin jäljitettävää. Käytämme vain vastuullisesti  kasvatettua, kotimaista puuta.

 

Osta läheltä & kotimaista 

Kotimaista ostamalla tuet suomalaista työtä ja ylläpidät puutyöosaamista. Kuljetusmatkat ovat  lyhyitä, pakkaukset litteitä ja tuotantoketju täysin jäljitettävissä. Lundian kotimaisuusaste on tällä  hetkellä noin 95 % ja matkalla kohti sataa.

Hitaasti, kestävästi ja keveästi