Lundia täyttää 75 vuotta

Idea purettavasta ja jälleen koottavasta huonekalusta syntyi puuseppä Harald Lundqvistin pajassa 1940-luvulla. Harald oli muuttamassa, ja joutui harmillisesti jättämään vanhaan kotiin sinne kiinteästi rakennetut hyllyt. 

Ja koska puusepässä oli myös vähän keksijän vikaa, ryhtyi hän suunnittelemaan täysin uudenlaista hyllyä, joka olisi purettavissa ja uudelleen kasattavissa.

Haraldin keksintö kulminoitui kiinnitysmekanismiin, jonka avulla hyllykorkeutta pystyi säätämään pienin porrastuksin. Hyllyt kiinnittyivät tukevasti tikkaisiin metallitappien avulla, mutta olivat yhtä helposti irrotettavissa. Syntyi vallankumouksellinen Lundia, jota on sittemmin myyty yli 100 miljoonaa hyllymetriä.


Kertakäyttöisyyden vastakohtana tarjoamme tuotteita, jotka kasvavat yhdessä ihmisen kanssa. Me olemme olleet, ja olemme yhä, suomalaisen puutyöosaamisen, kotimaisen muotoilun sekä elämänpituisten kumppanuuksien tulenkantajia.

 

”Toimistomme on Lundian myymälän yhteydessä. On mahtavaa ja vähän liikuttavaakin, että jokaisella sisään poikkeavalla on oma tarinansa Lundiasta” 

kertoo Lundian toimitusjohtaja Karri Koskelo.

Aika kultaa muistot – ja aidon mäntypuun

Meillä jokaisella on muistomme Lundiasta. Trendit ja tyylit ovat vaihdelleet, mutta suomalaisten kestosuosikki on pysynyt kodeissa muuntumiskykynsä ansiosta. Kenellä on ollut Lundia lapsuuden huoneessaan, kellä ystävän kotoa, ja miten nämä ovat matkanneet nykyiseen kotiin. Nämä ovat niitä tarinoita, jotka luovat Lundian meille lundialaisille

 

Yksin nopeasti, yhdessä kauas

Kiitos kuuluu teille, jotka olette kulkeneet kanssamme. Lundia on aina luottanut näkemyksellisiin yhteistyökumppaneihin, ja haluamme kiittää erityisesti suunnittelijoitamme Petteri Häkkistä, Jukka Korpiheteä, Tapio Anttilaa ja Joanna Laajistoa.

Ilman suomalaisia perheyrityksiä emme voisi valmistaa tuotteitamme. Kiitos kumppanimme joka puolella maata, yhdessä työllistämme satoja ihmisiä ja teemme osamme kansantalouden hyväksi.


Ylpeänä jatkamme ja vaalimme perinteitämme suomalaisen käytännöllisen muotoilun ja puutyötaidon kehittäjinä.

Klassikoita ja sopivasti uutuuksia

Juhlavuoden kunniaksi tarjoilemme harvinaisia herkkuja. Ensimmäinen tuleva klassikkomme on Hetki-sohva herkällä, ilahduttavan vadelmaisen vaaleanpunaisella verhoilulla.


”Uskon, että eläväinen pinta ja herkullinen väri piristävät väsyneintäkin sohvalla pötköttelijää”

- pohtii Lundian markkinointipäällikkö Iiris Hollo.

 

Hetki-sohvan vadelmaisen sävyisen verhoilukankaan juju on loimi- ja kudelankojen vuoropuhelussa. Elävä pinta syntyy vaaleanpunaisen pohjan ja tummien pilkkujen tanssista. Nyt kannattaakin tarttua Hetkeen, sillä erikoisväriä on saatavilla vain juhlavuoden ajan!