Lundia Oy

Lundia on suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoihin asioihin. Kuten aitoon puuhun, aitoihin ihmisiin ja elämää aidosti parantavaan muotoiluun. Tuotteemme on suunniteltu ja tehty palvelemaan ihmistä läpi elämän, tilasta ja elämäntilanteesta toiseen.

Vuonna 1948 perustettu Lundia Oy kuuluu Sini-konserniin, joka on perheyritys. Tällä hetkellä meitä lundialaisia on noin 20, minkä lisäksi työllistämme koko joukon kotimaisia alihankkijoita.

Tästä löydät Lundian perustiedot pdf-muodossa.

Lundia on saanut palkintoja ja tunnustuksia viime vuosina. Tuotteemme ovat voittaneet useita palkintoja ja saaneet tunnustusta viime vuosina, mm. Kultahuippu 2015, Vuoden Parhaat 2013, Suomen arvostetuin huonekaluliikebrändi 2012 ja 2013, sekä Good Design Award vuonna 2011.

Lundia

Arvot ja yritysvastuu

Lundia

Materiaalit

Käyttämämme puu on kestävistä metsistä ja puulajeista tuotettua. Hitaasti kasvanut suomalainen mänty on arvokasta, mutta lujasyistä ja kestävää. Hankimme puun yksityisiltä maanomistajilta.

PEFC-sertifikaatti kertoo, että Lundia Classiciin käytetty puu on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästä metsästä.

lundia_pefc_pyr

Lue lisää PEFC-sertifikaatista

Kuljetus & kierrätys

Pyrimme pitämään kuljetukset minimissään ja mahdollisimman tehokkaina: lyhyet kuljetusmatkat metsästä tehtaalle ja tehtaalta kauppaan ovat ympäristölle suotuisia.

Käytämme vain uusiutuvaa energiaa ja hyödynnämme mm. toimitilojemme lämmityksessä puuhaketta, joka tulee tuotantolaitostamme ympäröivistä metsistä.

Hausjärven tuotantotiloissamme lajittelemme kaiken mahdollisen. Olemme PYR- ja SELT-kierrätysyhteisöjen jäsen, huolehdimme pakkaustemme ja sähkölaitteidemme kierrätyksestä.

Lundia
Lundia

Kotimaisuus

Kotimaisen työn, työpaikkojen ja osaamisen ylläpitäminen on meille tärkeää. Haluamme olla omalta osaltamme kehittämässä kotimaista muotoilua, suunnittelua ja valmistusteollisuutta.

Lundia Classicin valmistukseen kuuluu monta käsityövaihetta: hyllytasojen puuosista valitaan kauneimmat ja lyhyet tikkaat leikataan käsin. Samoin valaisimemme vaativat paljon käsityötä ja perinteisten valmistusmenetelmien osaamista.

Hyvä fiilis

Ei ole Lundiaa ilman lundialaisia. Meille hyvä fiilis on tärkeä mittari siitä, että työolot ovat kunnossa. Uskomme jatkuvaan koulutukseen ja avoimuuteen.

Lundia
Lundia

”Haluan rakentaa Lundiasta Suomen eettisimmän yrityksen. Me edustamme suomalaista käsityötä, suunnittelua ja teollisuutta parhaimmillaan.”

Michaela von Wendt, toimitusjohtaja

Historia

Lundia

Lundia est. 1948

Eipä tiennyt puuseppä ja keksijä Harald Lundqvist mullistavansa kalustemaailmaa pajassaan 1940-luvulla. Harald harmitteli muuttaessaan, että hänen oli jätettävä vanhaan kotiinsa vaatehuoneeseen kiinteästi rakennetut hyllyt. Ja koska puusepässä oli myös vähän keksijän vikaa, ryhtyi hän suunnittelemaan täysin uudenlaista hyllyä, joka olisi purettavissa ja uudelleen kasattavissa.

Haraldin keksintö kulminoitui kiinnitysmekanismiin, jonka avulla hyllykorkeutta pystyi säätämään pienin porrastuksin. Hyllyt kiinnittyivät tukevasti tikkaisiin metallitappien avulla, mutta olivat yhtä helposti irrotettavissa.

Vallankumouksellinen systeemi mahdollisti säilytyskalusteiden muuntelun tilan ja tarpeen mukaan. Tästä syntyi Lundia, jota on sittemmin myyty yli 100 miljoonaa hyllymetriä. Ja samalla syntyi kalustealan vallankumous, sillä kiinteiden kalusteiden rinnalle ja tilalle tulivat muuntuvat ja kasvavat Lundian hyllyt.

Perinteinen Lundia Classic -mallisto on sittemmin saanut rinnalleen modernin Lundia Fuugan, innovatiiviset Lundia Lofty-sängyt sekä palkitut Lundia valaisimet.