Lundian logistiikka ja tuotanto lomailee 1.-14.7.2024. Tänä aikana tilaukset eivät lähde eteenpäin. Lue lisää täältä.

Alennus voimassa 27.7.-4.8.2024

LUNDIA OY

Lundia on suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoihin asioihin. Kuten aitoon puuhun, aitoihin ihmisiin ja elämää aidosti parantavaan muotoiluun. Tuotteemme on suunniteltu ja tehty palvelemaan ihmistä läpi elämän, tilasta ja elämäntilanteesta toiseen.

Vuonna 1948 perustettu Lundia Oy kuuluu Sini-konserniin, joka on perheyritys. Tällä hetkellä meitä lundialaisia on noin 20, minkä lisäksi työllistämme koko joukon kotimaisia alihankkijoita.

Tästä löydät Lundian perustiedot pdf-muodossa.

Lundia on saanut palkintoja ja tunnustuksia viime vuosina. Tuotteemme ovat voittaneet useita palkintoja ja saaneet tunnustusta viime vuosina, mm. Kultahuippu 2015, Vuoden Parhaat 2013, Suomen arvostetuin huonekaluliikebrändi 2012 ja 2013, sekä Good Design Award vuonna 2011.

KOTIMAISUUS

Lundiaa on valmistettu Suomessa vuodesta 1948. Ylpeänä jatkamme ja vaalimme perinteitämme suomalaisen käytännöllisen muotoilun ja puutyötaidon kehittäjinä. Puumateriaalimme on suomalaista, vapaasti kasvanutta massiivimäntyä.

Yhteistyökumppanimme ovat useasti pieniä suomalaisia perheyrityksiä, ja haluamme jatkossakin edistää Suomen taloutta tällä tavalla. Lundia työllistää välillisesti satoja ihmisiä ympäri Suomen.

EETTISYYS

Meille ekologisuus, eettisyys ja ympäristön huomioiminen ovat itsestäänselvyyksiä, jotka kulkevat mukana koko ketjun metsästä kotiisi asti. Lundia Classic-hyllyt tehdään männystä, ja tavarantoimittajallamme on puun alkuperän seurantajärjestelmä, joka mahdollistaa myös Lundialle Lundia Classic-tuotteidemme materiaalin alkuperän jäljittämisen luotettavasti.

MUOTOILU

Lundian tuotteet on tehty kestämään aikaa sekä laadultaan että muotoilultaan. Kertakäyttöisyyden vastakohtana tarjoamme tuotteita, jotka kasvavat yhdessä ihmisen kanssa. Teemme paljon yhteistyötä arvostettujen suomalaisten muotoilijoiden kanssa, kuten Jukka Korpihete, Tapio Anttila ja Joanna Laajisto.

ARVOT JA YRITYSVASTUU

MATERIAALIT

Käyttämämme puu on kestävistä metsistä ja puulajeista tuotettua. Hitaasti kasvanut suomalainen mänty on arvokasta, mutta lujasyistä ja kestävää. Hankimme puun yksityisiltä maanomistajilta.

Lundia Classiciin käytetty puu on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästä metsästä.

KULJETUS & KIERRÄTYS

Pyrimme pitämään kuljetukset minimissään ja mahdollisimman tehokkaina: lyhyet kuljetusmatkat metsästä tehtaalle ja tehtaalta kauppaan ovat ympäristölle suotuisia.

Käytämme vain uusiutuvaa energiaa ja hyödynnämme mm. toimitilojemme lämmityksessä puuhaketta, joka tulee tuotantolaitostamme ympäröivistä metsistä.

Hausjärven tuotantotiloissamme lajittelemme kaiken mahdollisen. Olemme PYR- ja SELT-kierrätysyhteisöjen jäsen, huolehdimme pakkaustemme ja sähkölaitteidemme kierrätyksestä.

KOTIMAISUUS

Kotimaisen työn, työpaikkojen ja osaamisen ylläpitäminen on meille tärkeää. Haluamme olla omalta osaltamme kehittämässä kotimaista muotoilua, suunnittelua ja valmistusteollisuutta.

Lundia Classicin valmistukseen kuuluu monta käsityövaihetta: hyllytasojen puuosista valitaan kauneimmat ja lyhyet tikkaat leikataan käsin. Samoin valaisimemme vaativat paljon käsityötä ja perinteisten valmistusmenetelmien osaamista.

HYVÄ FIILIS

Ei ole Lundiaa ilman lundialaisia. Meille hyvä fiilis on tärkeä mittari siitä, että työolot ovat kunnossa. Uskomme jatkuvaan koulutukseen ja avoimuuteen.

Kotimaisen työn, työpaikkojen ja osaamisen ylläpitäminen on meille tärkeää. Haluamme olla omalta osaltamme kehittämässä kotimaista muotoilua, suunnittelua ja valmistusteollisuutta.

Lundia Classicin valmistukseen kuuluu monta käsityövaihetta: hyllytasojen puuosista valitaan kauneimmat ja lyhyet tikkaat leikataan käsin. Samoin valaisimemme vaativat paljon käsityötä ja perinteisten valmistusmenetelmien osaamista.

HISTORIA

LUNDIA EST. 1948


Eipä tiennyt puuseppä ja keksijä Harald Lundqvist mullistavansa kalustemaailmaa pajassaan 1940-luvulla. Harald harmitteli muuttaessaan, että hänen oli jätettävä vanhaan kotiinsa vaatehuoneeseen kiinteästi rakennetut hyllyt. Ja koska puusepässä oli myös vähän keksijän vikaa, ryhtyi hän suunnittelemaan täysin uudenlaista hyllyä, joka olisi purettavissa ja uudelleen kasattavissa.

Haraldin keksintö kulminoitui kiinnitysmekanismiin, jonka avulla hyllykorkeutta pystyi säätämään pienin porrastuksin. Hyllyt kiinnittyivät tukevasti tikkaisiin metallitappien avulla, mutta olivat yhtä helposti irrotettavissa.

Vallankumouksellinen systeemi mahdollisti säilytyskalusteiden muuntelun tilan ja tarpeen mukaan. Tästä syntyi Lundia, jota on sittemmin myyty yli 100 miljoonaa hyllymetriä. Ja samalla syntyi kalustealan vallankumous, sillä kiinteiden kalusteiden rinnalle ja tilalle tulivat muuntuvat ja kasvavat Lundian hyllyt.

Perinteinen Lundia Classic -mallisto on sittemmin saanut rinnalleen modernin Lundia Fuugan, innovatiiviset Lundia Lofty-sängyt sekä palkitut Lundia valaisimet.