LUNDIA CLASSIC

OSTO-OPAS

 

Lundia Classic on käytännöllinen ja uskollinen kumppani. Tuote tehdään hitaasti kasvaneesta kotimaisesta männystä, joka on pefc-sertifioitua. Lundia Classicin voit muokata ja muuttaa miltei loputtomiin. Uusia osia hankkimalla ja vanhoja järjestelemällä saat aina tarpeitasi vastaavan ja tilaan sopivan säilytysratkaisun.

Se kasvaa tai kutistuu tarpeittesi ja elämäntilanteesi mukaan. Saat samoista osista esimerkiksi eteispenkin, kirjahyllyn, tv-tason, työpisteen tai vitriinin. Monipuoliset lisäosat, kuten laatikot, hyllynjakajat ja ovet muuttavat tutun kalusteen kädenkäänteessä aivan uudenlaiseksi. 

 

Lundia vastustaa kertakäyttökulttuuria. Siksi me takaamme, että Lundia Classic –malliston tuotteet sopivat yhteen nyt ja tulevaisuudessa.

1. VALITSE KORKEUS

Tikkaiden korkeus määrittää hyllyn korkeuden. Samassa hyllykokonaisuudessa voi yhdistellä eri korkeuksia.

 

TIKASKORKEUDET

48, 68, 78, 108, 148, 188, 208, 218, 228, 248 cm

AVOTIKAS VAI PÄÄTYTIKAS?

Hyllyssä ensimmäinen ja viimeinen tikas ovat usein päätytikkaita ja keskimmäiset avotikkaita.

PÄÄTYTIKAS

Voidaan käyttää ainoastaan hyllyn päädyssä. Päätytikkaan etureunan leveys on 36mm ja siinä käytetään 29mm:n kannatinnastaa. Päätytikkaasta täytelevyjä ei saa irti, ne ovat kiinnitetty tikkaaseen. Päätytikkaan erottaa helposti siitä, että tikkaan ulkopuolella on sileä viimeistely, kun taas avotikkaassa tikkaan reiät ovat näkyvillä.

AVOTIKAS

Avotikkaasta saadaan umpinainen lisäämällä täytelevyt. Täytelevyt eivät sisälly avotikkaan hintaan. Avotikkaan etureunan leveys on 36mm. Avotikas on kätevä ratkaisu myös kokonaisuuden päätyyn, sillä voit myöhemmin hankkia täytelevyt tikkaaseen. Tikkaan ulkoreunasta näkyvät tässä tapauksessa tikkaan reiät. 

TAKALEVY VAI TUKIRISTIKKO?

Tukiristikkoa, seinäkiinnitystä tai takalevyä on käytettävä vähintään joka toisessa jaksossa tukemassa hyllyä.  

 

TUKIRISTIKKO

Henkselit, takarauta, ristikko... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tukiristikoita löytyy kolmessa koossa: 89 cm, 109 cm ja 143 cm valkoisena tai mustana. Tukiristikon hintaan sisältyy tarvittavat kiinnitysruuvit. 

Tämä tuote löytyy myös Fredan myymälästä!

 

TAKALEVY

Takalevyt kiinnitetään toimitukseen sisältyvillä nauloilla. Takalevyä käytettäessä tukiristikkoa ei tarvita. Seinäkiinnitys voi kuitenkin olla tarpeellinen. Taustalevyjä ei voi käyttää seinäkannakeiden kanssa. Taustalevypaketin hintaan sisältyy H-lista. Takalevyjä on saatavilla vanerisena sekä hdf-materiaalilla.

2. VALITSE SYVYYS

Tikkaan ja hyllyn syvyys on aina sama. Syvyys valitaan sen mukaan mitä hyllyssä on tarkoitus säilyttää. Yleisin hyllysyvyys on 30 cm ja se sopii mainiosti kirjoille sekä avohyllyksi LP-levyille, kun taas astiakaapiksi tai lastenhuoneeseen 40 cm syvä hylly on usein parempi vaihtoehto. 

 

TIKKAAN SYVYYDET

Tikkaita löytyy syvyyksissä 30 cm ja 40 cm.

 

3. VALITSE KALUSTEEN LEVEYS

Kalusteen leveys määräytyy valittujen hyllytasojen mukaan. Hyllyjakson leveyttä laskiessa pitää huomioida myös tikkaat ja kansitasot, jotka lisäävät kokonaisuuden leveyttä. Kokonaisuuden leveys voidaan laskea tällä kätevällä kaavalla: 

 

Hyllyjaksojen nimellisleveydet + 4 cm + 0,5 cm jokaisesta väliin tai keskelle tulevasta tikkaasta. Esimerkiksi 80 cm leveän hyllyn kokonaisleveys on 84 cm.

HYLLYTASOT

Lundia-hyllytason molemmat päät on vahvistettu tukevilla, osittain puun sisään upotetuilla kulmateräskannattimilla, jotka estävät tason taipumisen notkolle ja lisäävät sen kantavuutta. Taso on asennettava paikoilleen oikein päin siten, että hyllytason päissä näkyvät kulmateräskannattimen kiinnityskoukut osoittavat ylöspäin. 

Tilatessasi mäntyisiä hyllytasoja, kannatinnastat on tilattava erikseen. Kannatinnastan pituus on 29mm. Pituus sopii kaikkiin Lundian avotikkaisiin sekä nykyisiin päätytikkaisiin.

 

HYLLYTASON SYVYYDET

30, 40 cm. 

HYLLYTASON LEVEYDET

40, 50, 80, 100, 120 cm. 

 

4. LISÄOSAT

Lundia-hyllystä saa lisäosien avulla yksilöllisen kokonaisuuden. Ovilla ja laatikoilla voi täydentää avohyllyä. Jakolevyillä voi taas rytmittää leveän hyllyn niin, että kaikilla tavaroilla on oma paikkansa. Vetimet taas viimeistelevät kauniisti oven tai laatikon. 

 

LIUKULAATIKOT

Valitse laatikkoon Tipmatic - tai Soft-Close ominaisuus. Laatikon mukana toimitetaan kaksi teleskooppiliukukiskoa, jotka kiinnitetään tikkaisiin. Sileisiin etusarjoihin voi lisätä mieleisensä vetimet. Lundian etusarjoissa ei ole valmiiksi porattuja reikiä, koska laatikoita voi hankkia ilman vetimiä tai valita mieleisensä vetimen myös jälkikäteen. 

Lundia-hyllyjaksot, joissa käytetään liukulaatikoita, on kiinnitettävä seinään seinäkiinnikkeillä. Liukulaatikot aukeavat 100%. 

 

TIPMATIC

Tipmatic -laatikko avautuu pomppumekanismilla. 

 

SOFT CLOSE

Soft Close -laatikko sulkeutuu hidastuksella. Huom! Laatikko vaatii toimiakseen vetimen. 

 

LAATIKON JAKOLEVYT

Laatikoiden jakolevyillä voit järjestää laatikon mielesi mukaisesti. 

 

OVET

Ovia vaihtamalla saat aina vaan uuden ilmeen kalusteeseesi. Lasiovinen vitriini muuttuu helposti vaikka vaatekaapiksi kun ovet vaihdetaan umpinaisiksi ja hyllytasot vaatetangoksi ja laatikoiksi.

Muistathan, että kaikki uudetkin ovet käyvät myös vanhoihin Lundia Classic -tikkaisiin eli saat täysin uuden kalusteen vain lisäämällä ovet!

VETIMET

Meiltä löydät laajan valikoiman eri vedin vaihtoehtoja - klassikko puunuppivetimistä trendikkäisiin messinkivetimiin. 

Päivitä olemassa olevan kokonaisuuden ilme tai luo uuteen kokonaisuuteen piristävä ilme personaallisilla vetimillä. Valikoimastamme löytyy vaihtoehtoja jokaisen tyyliin, valitse oma suosikkisi!

ULKONEVA TASO

Ulkoneva taso sopii 30-syvään hyllyyn tuoden siihen lisäsyvyyttä. Lisäämällä ulkonevan tason avohyllyyn, voit helposti muuttaa sen työpisteeksi. 40 cm syvä taso on oiva esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle ja 50 cm syvä on jo riittävä erillisen näytön ja näppäimistön kanssa. Taso toimii niin aikuisen kuin lapsenkin tarpeisiin. Lapsen kasvaessa tason korkeutta voi säädellä helposti.

Ulkonevan tason keikahtamisen estävät pidikkeet sisältyvät toimitukseen. Pidikkeet lukitaan tikkaisiin kannatinnastoilla ja ruuveilla. Ulkonevaa tasoa käytettäessä hylly on aina kiinnitettävä seinään seinäkiinnikkeillä. Ulkonevien tasojen kantavuus on enintään 50 kg tasaista kuormaa.

 

Tason kiinnittämiseen tarvitset myös 4 kpl kannatinnastoja.

Ulkonevan tason asennusohje

 

PÖYTÄ- JA KANSILEVYT

Pöytälevyjä on saatavilla massiivimäntyisenä sekä kulutusta kestävällä korkeapainelaminaatilla. 

Hyllyjaksojen päällä käytetään pöytälevyjä kansitasoina tai pieninä sivupöytinä. Kansitasona käytettäessä on kiinnitys tikkaisiin sidelistoilla.

Ulkoneva taso sopii 30-syvään hyllyyn tuoden siihen lisäsyvyyttä. Lisäämällä ulkonevan tason avohyllyyn, voit helposti muuttaa sen työpisteeksi. Taso toimii niin aikuisen kuin lapsenkin tarpeisiin.

 

JAKOLEVYT

Jakolevyjen avulla voit jakaa hyllykokonaisuutesi lokeroiksi. Levyjä on eri korkuisia eri käyttötarkoituksia varten.

Matalimmilla jakolevyillä saat esimerkiksi lehdet, paperit tai vaikkapa viinipullot järjestykseen. Korkeammat jakolevyt toimivat vaikkapa kiinteinä tukina kirjoille tai lp-levyille.

 

5. ASENTAMINEN

Hyödynnä kuljetus- ja asennuspalveluita, anna ammattilasten hoitaa työt ja keskity nauttimaan lopputuloksesta.

 

ASENNUSPALVELU

Tarjoamme myös erikseen asennuspalvelua pääkaupunkiseudulla. Asennuspalvelu on huoleton vaihtoehto, jossa asentaja tuo kaikki osat tullessaan, huolehtii tuotteen asennuksesta seinäkiinnityksineen ja vie kaikki roskat pois mennessään.

 

ASENNUSAPU

Jos asennusvaiheessa tenkkapoo iskee, niin asennusapumme auttaa mielellään! Asentajallemme voi soittaa arkisin klo 8-16 numeroon: 050 524 6965.

 

LUNDIAN ASENNUSOHJEET

 

Lundiaa on valmistettu Suomessa vuodesta 1948.

Hyvä kaluste on aidosti kestävä, ekologinen ja ajaton. Lundia vastustaa kertakäyttökulttuuria. Lundia Classic on suomalaisten kotien rakastettu design-klassikko, joka todistetusti kestää isoisältä pojanpojalle. Hyllyt ovat muokattavissa kuhunkin tarpeeseen sopivaksi mittatilaustyön tapaan.