Kirjahyllyn rakentaminen

Oletko sinäkin haaveillut omaan kotiisi sopivasta katseen vangitsijasta, kirjahyllystä? Kirjahyllyn rakentaminen on suositeltavaa aloittaa tarpeiden kartoituksesta. On hyvä miettiä kuinka paljon tilaa kirjahyllylle on kotona, sopiiko tilaan kenties iso ja leveä hylly, matalampi hylly vai kapea hyllyratkaisu. 

Seuraava askel on miettiä hyllyn tarpeet. Haluatko hyllyn täyteen pelkästään upeita kirjoja vai kenties myös tilaa muille sisustuselementeille. Kirjahyllystä saa helposti leikkisän yhdistelemällä laatikoita ja ovia, mikä parasta, tämä ratkaisu tuo kotiin myös lisää säilytystilaa - tätä ei ikinä voi olla liikaa!

Kaipaatko suunnitteluapua unelmiesi kirjahyllyn suunnittelussa?

Lundian suunnittelupalvelu auttaa löytämään juuri oikeat ratkaisut omiin tarpeisiin. Sisustusammattilaisemme auttavat mielellään ratkaisemaan kodin sisustuspulmat hyödyntäen monipuolista tuotevalikoimaa tai ideoivat vanhan Lundia-hyllyn päivittämistä uusilla osilla. Ammattilaisemme auttavat suunnittelussa tilaan kuin tilaan, oli kyseessä sitten ahdas eteistila, lastenhuone tai suurempi yrityksen toimistotila. 

"En ollut ollenkaan tajunnut miten monipuolisia Lundian tuotteista saa, kunnes aloimme suunnitella sitä yhdessä Fredan myymälän avuliaiden ja kärsivällisten ihmisten kanssa.  Ehkä kuuden version jälkeen olimme luoneet uskomattoman olion: kaapiston, joka on kuin luotu tähän tilaan ja johon mahtuu kaikki. Tämä Lundian suunnittelupalvelu on muuten ilmainen, suosittelen lämpimästi jos mietitte jonkun tilan säilytystarpeita!"

 

- Valeäiti, Hanne Kettunen

Ideoita kirjahyllyyn

Kirjahyllyt ovat aina olleet osa suomalaista kotia. Omanlaisen ja toimivan kirjahyllykokonaisuuden suunnittelu ja rakentaminen voi kuitenkin tuottaa päänvaivaa. Kerää itsellesi vinkit ja inspiraatiota kirjahyllyn suunnitteluun! 

Ilmava ja kaunis kirjahylly toimii paremmin kuin hyvin tilanjakana, varsinkin pienemmässä asunnossa tämä on mitä mainioin ratkaisu.

Hyödynnä asunnon seinät ja rakenna seinälle kirjahylly. Tiesitkö, että vanhoja ja uusia Lundia hyllytasoja voi hyödyntää seinällä, seinähyllyn kannattimien avulla ja rakentaa oman näköinen hyllykokonaisuus.

Jos sinulla on runsaasti neliöitä kotona, yksi vaihtoehto on rakentaa upea koko seinän peittävä oma kotikirjasto. Näin hyötykäytät kaikki neliöt luoden yhtenäisen kokonaisuuden, ja saat myös kaupan päälle paljon säilytystilaa. 

Kirjahylly tilanjakajana

Kirjahylly toimii oivasti tilanjakana, varsinkin pienemmässä asunnossa tämä on mitä mainioin ratkaisu. Avohyllyt toimivat molempiin suuntiin tai voit tehdä hyllystä umpinaisen takalevyllä ja saat helposti uutta ilmettä kotiin. 

Varsinkin jos perheessä asuu useampi henkilö, tilan jakaminen voi olla kätevä ratkaisu.Tilaa jakamalla voi saada yksinkin oleskellessa lisäarvoa, joka parhaimmillaan antaa kodille täysin uuden ilmeen. 

Pienessä yksiössä erotat esimerkiksi helposti makuuhuoneen ja olohuoneen toisistaan upealla kirjahylly tilanjakajalla. 

Seinähylly kirjoille

Hyödynnä seinien tuoma säilytystila ja rakenna kirjahylly seinälle. Seinähylly on oiva ratkaisu tuomaan lisää säilytytilaa kodin eri tarpeisiin. 

CLASSIC SEINÄHYLLYT

Classic-hyllyyn sopivia seinäkannattimia saa sekä mustana että valkoisena. Kannattimet sopivat Classicin 22 cm ja 30 cm syviin hyllytasoihin, joten seinähyllyn voi myös rakentaa kestävästi jo olemassa olevista hyllylevyistä. Isovanhempien vanhat hyllytasot saavat uuden elämän koreillen seinällä. 

FUUGA SEINÄHYLLYT

Rakenna Fuuga-moduuleista kevyt kirjahylly seinälle. Voit yhdistellä moduuleja haluamallasi tavalla ja luoda persoonallisen ratkaisun. Yhdistele avomoduuleja ja ovimoduuleja luodaksesi leikkisän kokonaisuuden. 

 

Iso kirjahylly kotikirjastosta haaveilevalle

Seinästä seinään, lattiasta kattoon. Jos sinulla on runsaasti neliöitä kotona, yksi vaihtoehto on rakentaa upea koko seinän peittävä oma kotikirjasto. Ison kirjahyllyn avulla hyötykäytät kaikki neliöt luoden yhtenäisen kokonaisuuden, ja saat myös kaupan päälle paljon säilytystilaa.  

Kirjahyllyjärjestelmään saat persoonallisuutta lisäämällä ovia ja laatikoita hyllyyn, kokonaisuudesta tulee leikkisän epäsymmetrinen.  Kirjat, levyt ja lehdet saavat ansaitsemansa paikan esillä. Isompaan kokonaisuuteen saat myös kätevästi esimerkiksi upotettua TV:n, rakennettua työpisteen tai ylivedon oviaukkoon. 

 

"Kun ostimme asunnon, sanoin vaimolle, että nyt haluan toteuttaa yhden unelmani: koko seinän Lundia-hyllystö työhuoneeseen. Ja nyt se on valmis! Ostin Torista omilla rahoillani käytettynä mustalakatun hyllykokonaisuuden. Lundia oli selvä valinta: suomalainen perheyritys, joka valmistaa sertifioidusta puusta ajattomia ja kestäviä design-klassikoita. Hyödynsin suunnittelupalvelua ja lopputulos: pieni hyllynjatke vasemmalle, päätytikkaisiin täytelevyt & hyllyn taakse takalevyt, kokomatkalle alariviin MDF-ovet ja niihin mattamustat nuppivetimet. Voíla! "

 

- Mikko, Kalenterikarju

Pieni kirjahylly ahtaampaan tilaan

Jos sisustat pienempää tilaa, huoneeseen saattaa sopia leveydeltään sekä syvyydeltään kapeampi kirjahyllyjärjestelmä. 

Sekä Classic että Fuuga taipuvat moneen niiden monien leveys- sekä korkeusvaihtoehtojen ansiosta, voit muokata niitä myötäilemaan jo olemassa olevia huonekaluja.

Pientä kirjahyllyä on myös helppo jatkaa tulevaisuudessa, ja koota siitä isompi kirjahylly lisäämällä pienen hyllyjakson viereen korkeamman hyllyjakson.

Matala kirjahylly on monikäyttöinen

Matalammat hyllyt sopivat loistavasti kirjahyllyksi, hyllyn päällyosan pystyy näin kätevästi myös hyödyntämään. Matala kirjahylly on myös oiva ratkaisu esimerkiksi lastenhuoneessa, jolloin pienimmätkin perheenjäsenet yltävät tärkeisiin tavaroihinsa ja lempikirjoihinsa. Hylly voi olla niin ovilla tai laatikoilla varustettu kuin myös avohyllykkö.

Matalaa kirjahyllyä on myös helppo jatkaa, jos tulevaisuudessa haluaa kokonaisuudesta esimerkiksi kauniin porrastetun hyllyjärjestelmän. Matalaan kirjahyllyyn voi vaikka lisätä lasiovet, jolloin siitä syntyy kaunis matala vitriini. Jos kaipaa lisää säilytystilaa, lisää ylimääräinen hyllyjakso, johon kaikki kirjat ja kauniit sisustusesineet mahtuvat esille. 

 

Matala kirjahylly LP-levyille

Matalammat hyllyt sopivat loistavasti kirjahyllyn lisäksi erinomaisesti esimerkiksi vähäeleiseksi LP-hyllyksi, sillä käsityönä viimeisteltyjen hyllyjen koko on kuin tehty vinyylilevyille. Massiivimäntyisessä hyllyssä upeat LV-levyt pääsevät ansaitsemaansa loistoon esille.

Classic-mallistosta 40 cm syvät hyllyt sopivat mainiosti LP-levyjen säilytykseen. Verkkokaupassamme on valmiita kokonaisuuksia, mutta jos et löydä juuri omaan käyttötarkoitukseen sopivaa, varaa ihmeessä suunnitteluaika, niin voimme suunnitella juuri sinun tarpeisiisi sopivan kirjahyllyjärjestelmän. 

 

6. Kirjahyllyn järjestäminen

Kirjahyllyn järjestäminen ei aina tapahdu käden käänteessä. Näillä vinkeillä pääset toivottavasti alkuun. 

 

LAJITTELU

Aluksi on kätevä ottaa kaikki kirjahyllyyn tulevat kirjat ja muut sisustusesineet ja kasvit esille. Kirjat voi lajitella itselleen mieluisalla tavalla esimerkiksi aakkosjärjestyksessä tai värien mukaan. Voit pinota valmiiksi kirjat siihen järjestykseen mihin olet suunnittelut ne laittaa kirjahyllyyn. 

 

ASETTELU

Classic hyllytasojen reikiä on 5 cm välein, tämän ansiosta on helppoa siirrellä hyllytasoja sopiville paikoille, jotta eri kokoisille kirjoille löytyy niille sopiva tila. Kirjatuet ja jakolevyt ovat oiva keino rytmittää kirjoja, voit myös asetella kirjoja sekä pysty että vaaka-asentoon. 

Vasta asetteluvaiheessa on helpompi huomata mikä sommittelu miellyttää eniten silmää. Korkeuksilla ja etäisyyksillä tuot leikkisyyttä kokonaisuuteen, ja mikä parasta kirjahyllyn järjestystä voi aina muuttaa oman mielensä mukaan. 

 

Lundia kirjatuet

Kirjatuki tuo kirjahyllyyn järjestystä sekä kauniin muotoilunsa ansioista se toimii myös sisustuselementtinä⁠⁠. Lundian kirjatuet tehdään Lahdessa.

Valikoimasta löytyy kolme eri väriä ja muotoa, ja tuki on helppo kiinnittää pujottamalla hyllytason reunaan. Metallinen kirjatuki on helppo kiinnittää pujottamalla hyllytason reunaan.

 

7. Kirjahyllyn asentaminen

Hyödynnä kuljetus- ja asennuspalveluitamme, ammattilaisemme auttavat mielellämme myös muuttotilanteissa tai täydennysosien asennuksessa.

Lundia asennuspalvelu

Lundian kalusteiden asennus on helppoa, mutta tarjoamme mielellämme myös asennuspalvelua. Palvelu toimii pääkapunkiseudulla. Se on vaivaton ostajalle, sillä asentaja tuo tuotteet mukanaan, viimeistelee ovien ja laatikoiden säädöt ja kiinnittää kalusteen seinään sekä vie pakkausmateriaalit mukanaan.

Huomioithan, että palvelu kuuluu verovähennyksen piiriin. 

Jos kaipaat pikaista apua asennukseen liittyen, autamme myös puhelimitse. Asennusapua saatavilla arkisin 8-16 numerosta: 050 5246965.

 

Kirjahylly on monen kodin koreileva sydän, joka elää kanssasi.

Muuntuvat ja muokkautuvat Lundia hyllyt palvelevat sekä tilaa että käyttäjää. Classic on tehty kotimaisesta täyspuusta ja on muokattavissa loputtomiin. Uusia osia hankkimalla ja vanhoja järjestelemällä saat aina tarpeitasi vastaavan ja tilaan sopivan säilytysratkaisun. 

Lundia Classic kirjahylly rakentuu tikkaista ja tasoista. Verkkokaupan valikoimasta löydät joitain valmiiksi suunniteltuja kokonaisuuksia, mutta voit aina pyytää suunnitteluapua Lundian asiantuntijoilta.  

Kirjahylly kuuluu jokaiseen kotiin ja sen tarkoitus voi vaihdella elämäntilanteiden mukaan. Hylly voi olla niin ovilla varustettu kuin myös avohyllykkö. Lisäämällä liukulaatikoita voit piilottaa arkipäiväiset esineet silmien ulottuvilta ja avohyllyille asetella kodin rakkaimmat sisustusesineet ja viherkasvit. 

 

LUNDIA KIRJAHYLLYJÄ