Lundian vinkit LP-hyllyn suunnitteluun

LP-levyjen kerääminen on monille intohimo ja tärkeä harrastus, mutta niille sopivan hyllyn löytäminen ja suunnittelu voi olla haastavaa. Hyvin suunniteltu hyllyjärjestelmä on avainasemassa LP-kokoelman näyttävässä esillepanossa ja käytön helppoudessa. Tutustu Lundian vinkkeihin ja suunnittele itsellesi täydellinen LP-hylly

 

Hyllyn syvyyden valinta 

LP-hyllyn voi rakentaa niin 30 cm kuin 40 cm syvistä Lundia Classic -osista. LP-levyn syvyys on yleensä 31-32 cm. Eli jos valitset 30 cm syvän Classic-hyllyn, voi levyn ulkoreuna tulla hieman hyllystä ulos. Hyllykköön voi valita tukiristikon tai seinäkiinnikkeet tukevoittamaan hyllyä, tällöin levyillä on tilaa myös hyllykön takaosassa. 30 cm syvässä hyllyssä voi hyödyntää kätevästi ulkonevaa tasoa, johon voi asettaa levysoittimen

40 cm syvään hyllyyn on mahdollista lisätä ovet myöhemmin niin, että vinyylilevyt mahtuvat ovien taakse säilöön. LP-levyt mahtuvat kooltaan reilusti 40 cm syvään hyllyyn. 

Jakolevyt

Jakolevyt auttavat pitämään levykokoelman järjestyksessä sekä antavat tukea LP-levyille. Tutustu täältä jakolevyn asentamiseen.

Kirjatuet

Kirjatuet luovat leikkisyyttä hyllyyn samalla tukien LP-levyjä. Lundian kirjatukia on saatavilla kolmessa eri muodossa, sävyinä musta ja valkoinen. 

Hyllytasot

Lundian Classic hyllytasot kestävät 85-165 kg painoa riippuen hyllytason syvyydestä ja leveydestä. Kotimaista mäntyä olevat hyllytasot ovat siis oiva valinta ison levykokoelman omistajalle. 

Lundia Liekki seinävalaisin ultramariiniLundia Liekki seinävalaisin ultramariini
Lundia Liekki seinävalaisin ultramariiniLundia Liekki seinävalaisin ultramariini

Parhaat korkeudet LP-levyhyllylle

Kun haluat, että hyllytasojen väli on 40 cm korkea, parhaimmat tikaskorkeudet ovat silloin 48, 208 ja 248 cm.

Kun taas haluat, että hyllytasojen väli on 35 cm korkea, parhaimmat tikaskorkeudet LP-levyhyllyyn ovat 78, 148, 218 cm

Kuvan kokonaisuus on 78 cm korkea hyllykkö jakolevyillä

Avotikas vai päätytikas? 

Avotikkaan molemmin puolin on reikämahdollisuudet hyllytasoille. Kokonaisuus, joka rakentuu avotikkaista, on siis aina helposti jatkettavissa leveydestä. Päätytikas tarkoittaa tikasta, jossa reiät hyllytasoille ovat vain toisella puolella tikasta ja tikas on aina umpinainen. Päätytikas tulee aina siirtää kokonaisuuden päätyyn. Päätytikkaat ovat siitä hyvä vaihtoehto, että ne tukevat hyvin LP-levyjä tikkaan olessa umpinainen. Avotikkaan saa myös halutessaan umpinaiseksi tikkaan täytelevyillä

LP-levyjen keräily on intohimo monelle musiikin ystävälle. Niiden säilyttäminen ja esillepano on tärkeää niiden kestävyyden kannalta. LP-hyllyn valinnassa kannattaa ottaa huomioon ennen kaikkea hyllyn kestävyys ja muunneltavuus.

Lundia Tuike kattospotti punaruskeaLundia Tuike kattospotti punaruskea

Kestävyys ja laatu

LP-levyt voivat olla painavia, varsinkin jos sinulla on isompi levykokoelma näitä upeita aarteita. Lundian Classic-hyllyt on valmistettu kotimaisesta, hitaasti kasvaneesta massiivimännystä. Kotimainen mänty on materiaalina arvokasta sekä lujasyistä ja kestävää. Tämän ansioista hyllytasot kestävät suuren määrän painoa. Niiden laatu ja kestävyys tekevät niistä ihanteellisen ratkaisun LP-kokoelmien säilyttämiseen.

 

Tiesitkö, että yksi Classic hyllytaso kestää painoa reilusti yli satakiloa? Tutustu täältä eri kokoisten hyllytasojen kantavuuteen.

 

Muunneltavuus

Classic-hyllyissä yksi paras ominaisuus on tuotteen muokattavuus. Levykokoelmat voivat vaihdella kooltaan ja määrältään, Classic-hyllyjen modulaarinen rakenne mahdollistaa hyllyjen helpot muutokset ja laajennukset. Classic-hylly on siis oiva valinta, jos kaipaat hyllyä, joka kasvaa levykokoelman mukana.

Avohylly on helppo koota ja sitä voi vaivatta muokata leveämmäksi eri elämäntilanteissa. Ostamalla uuden tikkaan ja hyllytasot, saat huonekalusta taas sopivan omaan tilaasi. 

Lundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävyLundia Soihtu lattiavalaisin hiekan sävy
Lundia Liekki seinävalaisin pistaasiLundia Liekki seinävalaisin pistaasi

Kokoa LP-hylly vanhoista ja uusista Lundia-osista

Hyllyjen muokkaaminen ja uudistaminen tarpeen mukaan on kestävä valinta sekä ympäristön että lompakon kannalta. Sen lisäksi, että vähennät kulutusta, myös säästät hankkimalla vähemmän uusia huonekaluja ja hyödyntämällä jo olemassa olevia tai käytettyjä Lundia-osia.

Muokattava huonekaluvalinta on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa niin käytännöllisyydessä kuin kestävyydessäkin. Lundiaa löytyy kattavasti käytettynä useilta eri alustoilta sekä vanhaa Lundiaa että uudempia Lundia kokonaisuuksia ja osia. Käytettyä Lundiaa löytyy muun muassa Kierrätyskeskuksista, Tori.fi alustalta sekä Lundian ylläpitämästä Facebook-ryhmästä Tuunaa, osta ja myy

Mielellämme autamme suunnittelemaan Lundia kalusteen, jossa on yhdisteltynä vanhoja ja uusia Lundia osia. 

 

Classic-hyllyjen laatu ja kestävyys tekevät niistä ihanteellisen ratkaisun LP-levykokoelmien säilyttämiseen.